2015. már 24.

Zodiákus jegyek

írta: glamorous girl
Zodiákus jegyek

Kos /Március 21.-Április19/
 
Latin elnevezése "Aries" a csillagképnek, a Nap Március 21.- Április 19.-ig tartozkodik ebben a csillagjegyben. A Kos uralkodó bolygoja a Mars. A Kos zodiákus jegye a tűz jegyek közé tartozik.
A Kos jegy szülöttei kreatívak, lelkesek és nem széngyenlős emberek közé tartoznak. Az alapvető tulajdonságai közé tartoznak, hogy temperamentumos, kezdeményező, határozott, aktív, agresszivitásra hajlamos, hirtelen haragú, ambiciózus, nyugtalan, makacs. A türelem és a tárgyalás fogalma tőle messze állnak, szereti a szabadságot, egyéni személyiség, gyakran magányos. Gyakran keveredik konfilktusba, nyers modorának köszönhetően, nála ez megszokott az egyenes és öszinte beszéd, még ha olykor megbánt vele másokat. Szereti élni az életét, olykor túlzásokba esik, elsieti adolgokat.

Párkapcsolatban domináns fél szeretne lenni, szeretik az engetikus társat, a nyugot kiváros stílus nem az ő műfaja.

Bika /Április 20.-Május 20./
 
Latin elnevezése "Taurus" a csillagképnek, a Nap Április 21.- Május 20.-ig tartozkodik ebben a csillagjegyben. A Bika uralkodó bolygoja a Vénusz. A Bika zodiákus jegye a föld jegyek közé tartozik.
A Bika jegy szülöttei célorientált, makacsság, konzervativizmus, ingerlékenység, flegmatikusság tulajdonságaival rendelkezik. Alapvetően nagyra értékeli az élet örömeit, szereti a szépséget, viszont nem szereti a változásokat. Szeretik a biztonságérzetet, értékelik az esztétikumot, szeretik a művészeteket. A makacs külső mögött, reménytelenül romantikus és érzékeny lélek lakozik. Türelmes tipus, amire vágyik arra kitartóan vár, a türelmetlenség tőle távol álló dolog. Szereti a stabilitást, ha bizonytalanság merül fel egyenesen elmenekül.

Párkapcsolatban ragaszkodó, szenvedélyes, hűséges társ, féltékeny tipus, ebből sok konfliktusa származik.

Ikrek /Május 21.-Június 21./
 
Latin elnevezése "Gemini" a csillagképnek, a Nap Május 21.- Június 21.-ig tartozkodik ebben a csillagjegyben. Az Ikrek uralkodó bolygoja a Merkúr. Az Ikrek zodiákus jegye a levegő jegyek közé tartozik.
Az Ikrek jegy szülöttei kíváncsiság, szeszélyesség, nyughatatlenság, intellektualitás és kreativitás tulajdonságaival rendelkezik. Olykor gyerekesen naivnak tűnik a gondolkodása, de viszont jó megfigyelő képességgel rendelkezik. Gyakran van hangulatingadozása, de hamar áthidalja személyiségének köszönhetően. Gyors gondolkodású tipus közé tartozik, sok dologgal foglalkozik egyszerre, ennek köszönhetően kommunikációs képessége rendkivűli. Türelmetlen tipus, ez gyors életritmusából adódik, a meggondoltság nem az előnye.
Párkapcsolatban szereti a hóditó szerepét felvenni, de mélyebben nem szeret belebonyolódni egy kapcsolatba, de ha megtalálja a megfelelő társat, kitartó partner válhat belőle.
 

 

Oroszlán /Július 23.-Augusztus 22./
 
Latin elnevezése "Leo" a csillagképnek, a Nap Július 23.- Augusztus 22.-ig tartozkodik ebben a csillagjegyben. Az Oroszlán uralkodó bolygoja a Nap. Az Oroszlán zodiákus jegye a tűz jegyek közé tartozik.
Az Oroszlán jegy szülöttei segítőkészség, nagylelkűség, erő, széles látókör, tisztesség, szabadságvágy tulajdonságaival rendelkezik. A szellemi munkára többet ad minta fizikaira. Vezető tipus, törekszik az újjitásra, szeret a középpontban lenni. Számáraa tisztesség mindennél fontosabb, méltosága alááshatatlan, a nála gyengébekket támogatja és segíti. Nagy önbizalommal rendelkezik, nem fél fél a kihívásoktól, fellépése határozott.
Párkapcsolatban szeret uralkodni, szereti ha társa felnéz rá. A társához hűséges, gondoskodó partnere.

 

Szűz /Augusztus 23.-Szeptember 22./
 
Latin elnevezése "Virgo" a csillagképnek, a Nap Augusztus 23.- Szeptember 22.-ig tartozkodik ebben a csillagjegyben. A Szűz uralkodó bolygoja a Nap. A Szűz zodiákus jegye a föld jegyek közé tartozik.
A Szűz jegy szülöttei szorgalom, tökéletességre való törekvés, munkaszeretet, célszerűség, alkalmazkodóképesség, rendszeretet tulajdonságaival rendelkeznek. Szereti a rendet, a környezetében is erre törekszik. Hajlamos anyagaiasak lenni és háttérbe szorítani olykor a belső értékeket. Állandóan cselekszik, a munkjának él, általában karrierista tipus. Jó a szervező képessége, rendkvül nagy strapabírással rendelkezik. Olykor hiányzik belőle a tolerancia mások iránt, meg kell tanulnia mások dolgait elfogadnia.

Párkapcsolatban hű társ, de ridegnek látszik, de kitartó partner mellett megnyílik. Szereti a szabadságot, ezt társának is megadja.

Mérleg /Szeptember 23.-Október 22./
 
Latin elnevezése "Libra" a csillagképnek, a Nap Szeptember 23.- Október 22.-ig tartozkodik ebben a csillagjegyben. A Mérleg uralkodó bolygoja a Vénusz. A Mérleg zodiákus jegye a levegő jegyek közé tartozik.
A Mérleg jegy szülöttei elbűvölő, taktikus, jó izlés, engedékenység, kegyesség, szociális tulajdonságokkal rendelkezik. Hajlik a kompromisszumra, békeszerető tipus. Művészi hajlamokkal rendelkezi, szereti az esztétikát, vonzodik a szépség iránt, stílusérzéke fejlett. Külsőségek rabjává válhatnak. Társaság kedvelő emberek, szeretnék a középpontban lenni. Nem szeretik a döntéshelyzeteket, általában kikerülik ezeket az alkalmakat. Nem szereti a magányt.
Párkapcsolatban határozott, szenvedélyes partnerre vágyik, mert ő általában érzelmileg instabil. Nem szeret egyedül élni, ezért mindig társat keres, ennek a kockázata, hogy nem a megfelelő társ mellett köt ki.

 

Skorpió /Október 23.-November 21./
 
Latin elnevezése "Scorpius" a csillagképnek, a Nap Október 23.- November 21.-ig tartozkodik ebben a csillagjegyben. A Skorpió uralkodó bolygoja a Plútó. A Skorpió zodiákus jegye a víz jegyek közé tartozik.
A Skorpió jegy szülöttei célirányosság, fanatizmus, okkutizmus, idealizmus, lelkesedés, hősség tulajdonságaival rendelkezik. A legerösebb jegy mind közül. Gyakran idealisták, határozott elvek szerint élnek, amiből ritkán adnak lejjebb. Az igazság védelmezői, a végletek emberei. Egyidőben kemények és gyengédek tudnak lenni, a kemény külső mögött szenvedélyes lélek lakozik. Hajlamosak irigységre, olykor uralkodási vágyuk határtalan, emberi kapcsolataik viharosak. Harcias tipus, a konfliktusoktól nem riad vissza, ezért sokakat elriaszt.
Párkapcsolatban stabilitásra és törödésre vágyik, a megfelelő partner számára az aki mindkét lábával a talajon áll. Társát nagyon tudja szeretni, szenvedélyes egyéniség.

 

Nyilas /November 22.-December 21./
 
Latin elnevezése "Sagittarius" a csillagképnek, a Nap November 22.- December 21.-ig tartozkodik ebben a csillagjegyben. A Nyilas uralkodó bolygoja a Jupiter. A Nyilas zodiákus jegye a tűz jegyek közé tartozik.
A Nyilas jegy szülöttei kalandvágy, nyíltság, kíváncsiság, ideológiai, filozófiai, vallási érdeklödés tulajdonságaival rendelkeznek. Egyenes jellemüek, szabadszellemű gondolkodással rendelkeznek. Szeretnek utazni és felfedezni, olykor ismeretlen útakon járnak. Nagyon öszinték, ebből adodik problémájuk, mivel azonnal kifejtik véleményüket, akár tettszik, akár nem. Becsületesek, néha felelőtlenek, de hamar kiküszöbölik ezt a problémát. Hajlamos átsíklani a részleteken, de egyben rendkívül jól látja egy történés végkimenetelét.

Párkapcsolatban szeret hódítani, elvárja, hogy kellőképpen foglalkozzanak vele, törödésre és szeretetre vágyik. A kapcsolatot probálja izgalmassá tenni.

Bak /December 22.-Január 19./
 
Latin elnevezése "Capricornus" a csillagképnek, a Nap December 22.- Január 19.-ig tartozkodik ebben a csillagjegyben. A Bak uralkodó bolygoja a Szaturnusz. A Bak zodiákus jegye a föld jegyek közé tartozik.
A Bak jegy szülöttei kötelességtudat, alaposság, konokság, türelem, kitartás, logika, pesszimizmus tulajdonságaival rendelkeznek. Rendkívül racionális, földhőz ragadt gondolkodású jegy. Céltudatos, kitartó személyiség, általában az anyagiak motiválják. Vezető szerepet szeretnének, céljuk elérése érdekében, hajthatatlanok, a sikert hajszolják. Inteligens tipusok értenek a szervezéshez. Ridegnek látszanak, de megértőek, kedvesek is tudnak lenni. Hajlamos pesszimista lenni, ilyenkor azt gondolja csak magára számithat, ilyenkor zárkozottá válik.
Párkapcsolatban erős magabiztos társat keres, a kapcsolat tartósságára törekszik, reális kereteken belül. Fontos számára, hogy partnere ossza nézeteit, és közös nevezőre jussanak.
Vízöntő /Január 20.-Február 18./
 
Latin elnevezése "Aquarius" a csillagképnek, a Nap Január 20.- Február 18.-ig tartozkodik ebben a csillagjegyben. A Vízöntő uralkodó bolygoja a Uránusz. A Vízöntő zodiákus jegye a levegő jegyek közé tartozik.
A Vízöntő jegy szülöttei függetlenség, kitartás, társadalom központú, álmodozó, idealista nézetek tulajdonságaival rendelkeznek. Célratörő, racionális gondolkodásuak Teljes függetlenségre törekszik, még ha eme célja elérése közben álmodozónak tituálják be. Szereti az eredetiséget, probálja magát elfogadtatni az emberekkel. A véleményük mellett a végsökig kitartanak, de mások véleményét már nem hajlandóak meghallgatni. Hajlamosak a részleteken átsiklani, általában nagy dolgokban gondolkodnak.
Párkapcsolatban szükségük van a kellő szabadságra, így vállnak a leghűségesebb, legszórakoztatóbb társakká. Vele teljesen ellentétes társat keres, a megszokottól eltérő társ dobogtatja meg a szívét.

 

 

Halak /Február 18.- Március 20.
 
Latin elnevezése "Pisces" a csillagképnek, a Nap Február 19- Március 20.-ig tartozkodik ebben a csillagjegyben. A Halak uralkodó bolygoja a Neptunusz. A Vízöntő zodiákus jegye a víz jegyek közé tartozik.
A Halak jegy szülöttei együttérzés, önzetlenség, barátságosság, érzékenység, passzivítás, szerénység tulajdonságaival rendelkezik. Érzékenység jellemzi igazán, másokra hatást gyakorol, az érzései minden irányból szrevehetőek. Olykor befelé fordul, szeret álmodozni, ilyenkor teljesen elrugaszkodik a valóságtól. Nehezen hoz döntéseket, gyakran határozatlan. Szereti magát biztonságban érezni, kerüli a konfliktus helyzeteket.
Párkapcsolatban támaszt, szeretet, keres, ösztönös és szilárd partnerre vágyik. Szenvedélyes társat keres, akivel közös nevezön vannak.

 

 

Szólj hozzá