2015. már 24.

A MÁGIA TÖRTÉNETE

írta: glamorous girl
A MÁGIA TÖRTÉNETE

A Mágia a Természetbölcselet Legmagasabb, Legfelsőbb és Legistenibb formája, amely mind munkáiban, mind csodálatos műveleteiben előrehaladott, miután helyesen megértette a dolgok benso és rejtett természetét; így az igaz Közvetítők alkalmazása a megfelelő Alanyokra, furcsa és ámulatba ejtő hatásokat hoz létre. Miután a mágusok alapos és gondos kutatói a Természetnek: ők, jártasságuk által tudják hogyan hozzanak létre olyan hatást, ami a hétköznapi ember számára csodának tűnik.Definíció: A Mágia olyan Tudomány és Művészet, amely az Akarattal összhangban lévő változást hoz létre.Posztulátum: BÁRMILYEN kívánt változást el lehet érni, ha alkalmazzuk a megfelelő fajtájú és mértéku Erot, a megfelelő módon, a megfelelő közvetítőn keresztül, a megfelelő tárgyra.

Theorémák:

1) Minden szándékos (akaratlagos) cselekvés Mágikus Cselekedet.
23) A Mágia önmagunk és állapotaink megértésének tudománya. Olyan művészet, amely ennek a megértésnek a tettekben való alkalmazása.
25) Minden ember Mágiát gyakorol minden alkalommal amikor cselekszik vagy akár csak gondolkodik, miután a gondolat olyan belső cselekedet amely végül tetteket hoz létre, bár az adott pillanatban talán még nem.
 

A mágia arra tett próbálkozás, hogy erot közvetítsen olyan tetteken keresztül, amelyekről úgy hiszik közvetlen és automatikus hatással van az emberre, a természetre és az istenire.

A magas mágia önmagunk és környezetünk olyan tökéletes megismerésére és uralmára tett próbálkozás, amellyel meghaladhatjuk az emberi korlátokat és emberfelettivé vagy istenivé válhatunk.

Mágia: a természet titkos erőinek fölhasználása az események befolyásolása céljából. Ha ez a cél jó, a módszert fehér mágiának nevezik; ha azért alkalmazzák, hogy ártsanak valakinek, vagy elpusztítsák javait, fekete mágia névvel jelölik.

 

Továbbá: alacsonyabb rendű Mágia; celesztiális Mágia; ceremonális Mágia; defenzív Mágia; énoki Mágia, fehér Mágia; fekete Mágia; felsőbbrendű Mágia, halotti Mágia, pusztító, Mágia, rontó Mágia, szexuális Mágia, szimpatetikus Mágia, természeti Mágia, utánzó Mágia, védekező Mágia, Magick - definíciókat ugyanitt.


Egyetlen fő meghatározása létezik a mágikus Rituálénak: A mikrokozmosz egyesítése a makrokozmosszal. A Legfőbb és Teljes Rituálé éppen ezért a Szent Őr-Angyal megidézése; vagy a miszticizmus szavaival élve, az Istennel való Egyéválás.

 

Szólj hozzá