2015. már 24.

Csakrák

írta: glamorous girl
Csakrák

A csakrákról már mindenki hallot, mint a szervezet energiaközpontjai. Tudjuk valójában mik is a csakrák? Milyen szerepet töltenek be? Ezekről az energiapontokról fogok most írni, a csakrák szerepéről és összefüggéseiről.
A csakrák az energiközpontok, általuk jut a szervezet kozmikus energiához, miközben forgó mozgást végeznek. A csakra szó kereket, korongot jelent, Szankrit eredetű szó. Ez a kifejezés tisztánlátóktól ered, akik szabad szemmel érzékelték őket. Az indiai kultúra szerint, egymással összefüggő energiapontok, rajtuk keresztül áramlik az energia. A csakrák forgó mozgást végeznek, ezzel a folyamattal vesznek fel, illetve adnak le energiát. Az óramutató megegyező irányba mozogva energiát vesznek fel, az óramutóval ellentétes irányban pedig, energiát adnak le. Folyamatosan forgó övényként kell őket elképzelni, a megfelelő színekben. A csakrák fizikatest megelelő részeinek idegeivel áll kontaktusban, az idegrendszeren keresztül szolgáltatja az energiát az élölények szervezetébe. Minden testben megtalálhatóak, ugyanúgy az emberi, állati és más élőlények szervezetében.

 

7 fő csakrát ismerünk, ezen kívül sok mellékcsakra is található. A felső 3 csakra a szellemi síkhoz kapcsolodik, az alsó 3 pedig a Földi síkhoz, középen összeköttetéskénta két sík között, a szív csakra található. A 7 különböző csakrának eltérő szerepe van, most ezeket fogom ismertetni veled. A sorrend ne tévesszen meg senkit, mások más sorendbe sorolják őket,én elhelyezkedésük szerint sorolom fel őket.
1: Korona csakra
2: Homok csakra
3: Torok csakra
4: Szív csakra
5: Köldök csakra
6: Lép csakra
7: Gyökér csakra
 

 

1: Korona csakra
 
A korona csakra a fejtetőn helyezkedik el, az ibolya, fehér színek kapcsolódnak hozzá.
A korona csakra a létezéssel, egységgel és teljességgel hozható összefüggésbe. A boldogság megtalálására ösztökél, segít felismerni a boldogsághoz vezető utat. A teljességre törekszik, magasabb szintre lépés szellemi szinten Általa kerülünk kapcsolatba a szellemi világgal.
Problémák lehet vele ha, mentális problémák jelentkeznek, idegrendszeri gondok lépnek fel.
2: Homlok csakra
A homlok csakra a két szemöldök között található, kicsit feljebb mint a szemöldökök vonala, sötétkék szín társul hozzá. A "harmadik szem" csakrájának is nevezik, az intúcióért és a hatodik érzékért felelős ez a csakra. A rendkívűl kifinomult ezért, legkisebb ingerekre is reagál, segitségével olyan dolgokat is érzékelhetünk, amiket máskülönben nem. A tudatosság magasabb szintjével áll kapcsolatban, figyelembe kell vennünk a felsöbb énünk irányítását.
A spirituális látáson kívül a kreativitás, és szellemiség központja is.
Probléma lehet vele ha, fejfájást; látás zavarokat tapasztalunk, ilyenkor érdemes szakszerű segítséget kérni.
3: Torokcsakra
A torok csak a nyakvonalán, a torok mentén található, égszínkék, világoskék szín társul hozzá.
A torok csakra a kommunikációval és önkifejezéssel van öszhangban, ezen kivül a hallás is ide kapcsolható. A fő szerepe, hogy hallgatásra ösztökél, hogy másokat is meghallgassunk, ne csak saját magunk szavával törödjünk. Fontos ugyanakkor, hogy belső ösztöneikre is figyelmet forditsunk, ne csak a kűlvilág hatásait érzékeljük.
Probléma lehet vele ha, asztma, légzőszervi betegségek, fülproblémák jelentkeznek.
4: Szív csakra
A mellkas szegycsont részénél helyezkedik el középen, zöldés rózsaszín szín társul hozzá.
A szív csakra a szellemi és földi világ közötti kapocs. Szerepkörébe tartózik szeretet adni és kapni feladatának megtanulása. Általa fejleszthetőek intuíciók ésa tisztánlátás-érzékelés képessége, fontos, hogy folyamatos karbantartás alattlegyen. Arra tanít, hogy a legnagyobb erő a szeretetben rejlik, fontos, hogy ne blokkoljuk a felénk áradó szeretet.
Probléma lehet vele ha, szívpanaszok, vérkeringési problémák, immungyengeség jelentkezik.
5: Köldök csakra
 
A köldök tájékán található meg, a sárga szín társul hozzá.
A köldök csakra által szembesülünk árnyékunkkal, és a jó és a rossz végletekkel. Szerepe a problémák kezelése, érzelmi és lelki sebek feldolgozása, a harag felszámolása. A személyiség fejlödésében segít, akaratot és a lelkierőt támogatja. Fontos erősíteni ezt az energiapontot, általa fejlödhet az akaratunk és lehetünk határozottak.
Probléma lehet vele ha, gyengének, gátlásosnak, félelmekkel telinek érezzük magunkat.
6: Lép csakra
A köldök alatti tájékon helyezkedik el, kb két újnyira, narancs szín társul hozzá.
A lép csakra a szexuális problémákkal, fusztrációkkal foglalkozik, továbbá a testünk értékelésében játszik szerepet. A hatáskörébe tartoznak még az emberek közötti kapcsolatok kezelése. Hozzá köthető a féltékenység, szenvedély, szabadság és kötöttség közötti ingázás. Arra tanít, hogy foglalkozzunk önmagunkkal, vágyainkkal, mert így lehet kiegyensúlyozott kapcsolatunk önmagunkkal és másokkal.
Probléma lehet vele ha, nőgyógyászati illetve urólogia problémák merülnek fel, önbizalomhiány, hízás jelentkezik.
7: Gyökér csakra
A gyökércsakra a farokcsont, gerincoszlop vége tájékánál található, vörös szín társul hozzá.
A gyökér csakra szerepe a leföldelés, a biztonságérzet kialakitása. Az egyensúly megtalálására törekszik az aktivitás ésa passzivitás között. Összefüggésben áll a szükségleteinkkel, amelyek a stabilitásunk megtartásáért fontosak számunkra. Feladata, hogy haladjunk elöre, megtudjuk valósítani céljainkat, terveinket.
Probléma lehet vele ha emésztőrendszeri, hát, fog, vese problémák merülnek fel.

 

Szólj hozzá